Cara mgunaan opk

Ada tak kat sini berjaya hamil menggunakan opk test? Boleh tunjuk ajar tak cara yang tepat untuk berjaya hamil mggunakn opk test.. sy dh brp bulan guna opk tp blm brjaya lagi, rsa mcm dh putus asa nk guna opk

7 Balas

Saya perjuangan opt setelah 2 kli anak syurga dan kli ke tigaaa allah berikan saya merasai menjaga anak skrg .. beli kt shopee taip je opk test ad je keluar beli bnyak sikit .. kalau dulu saya beli 30 pcs , upt 30 pcs .. cuba awak check period awak teratur tak ? Kalau tk teratur betul kn balik hormon awak ..test opk bila hbis period cm saya saya buat jm 9 ngn 8 mlm 2 opk saya guna sehari .. smpai saya jmpe eggwhite yg ngalir kt vagina kita .. bila da jmpe terus bd .. bila da msok ke dpo selang seli kn laa kalau boleh tkot tergnggu pesenyawaan .. insha allah bnyak kn berdoa .. time bd tu niat dalam hati bnda baik ..saya dulu buat cm tu .. 2 bulan gak laaa sbb thun lps saya preg 2 kli bulan 3 tp gugur 9 mnggu saya kena rest bdn 3 bulan .. bulan 8 saya preg balik lahir 24/4/23 now anak saya da 6 bulan daa ..

11mo ago

period sy mmg jnis tak teratur dr msa skolh lgi. tp nnt sy usahakan track subur mgunakan opk ☺️

saya pun baru first tme guna OPK..skrg tgh tgu result🤣doakan saya ye..berdasarkan pengalaman saya, OPK yg saya beli satu ok, satu tak ok..tu pun saya beli lain2 sbb tkt OPK yg ada tak cukup..nsb baik lah saya beli..jd saranan saya kalau nk check kesuburan, dlm sehari tu guna OPK yg berbeza..sbb saya haritu bila pakai OPK warna pink muncul line yg seakan tak nampak..tapi bila pakai OPK strip yg warna kuning, nampak line walaupun blm positif..mungkin waktu tu kalau saya pakai je pink tu mungkin takkan jumpa pun hasil OPK positif 😅 blh jd yg pink saya beli tu rosak

11mo ago

boleh gmbr kan tak opk yg warna kuning tu sis? Semoga ada rezeki utk awak

sy takde rezeki pregnant dgn opk walau dh monitor waktu subur hampir 2 tahun waktu tu. cuma dari sana sy blh buat anggaran masa subur sy dari cd berapa ke cd berapa & selalunya sy test opk pagi² mcm dlm pukul 8 9 pagi. yg penting time tu sy takkn sarapan dulu or minum air dgn bnyk sbb makin jernih urine sy makin susah sy nk dpt double line terang kat opk. ni berdasarkn bdn sy la. selebihnya kena jumpa doc jgk utk cek tahap kesuburan suami isteri & tawakal kpd Allah. genap 4 tahun kawin sy disahkn pregnant. alhamdulillah 😊

11mo ago

Tahniah sis, sy tk dpt bt anggaran msa subur sbb priod mmg jnis tk teratur. kdg dlm 1bulan tu tk period. Cnth bulan 10 ada period,bulan 11 tkde. bulan 12 bru period sbb tu sy cek subur mgunakan opk tp blm ada rzeki lgi utk sy

sy berjaya guna opk😊.. stiap bulan guna..awal 3 bulan sy monitor hormone dlu..lpas celup opk tu, sy scan melalui apps nnt klua satu nombor utk tgk kepekatan dia..hari2 buat n tgk graph hormone kite tu comparekn dgn graph yg sepatutnya(normal graph)..kalau lbih kurang means hormone stabil..

11mo ago

awak cek opk biasanya stiap hri jam brp? awk pki apps apa ya?

saya first cycle guna OPK alhamdulillah terus pregnant. sekarang baru 9 minggu, inshaAllah ilmu tu fresh lagi kat otak ni haha. apa yang sis nak tahu tu, tanya je. kalau boleh jawab, saya jawab.

11mo ago

Nnt sy cri d shopee, tq yaa sis

sblum tu both hsband n wife ade masalah kesihatan x? ade checkup Dr? klu sis da lme gne opk tp x bjaya bley jmpe Dr.. tkot ade msalah lain yg kte x tw.. skadar cadangan..

11mo ago

Baik nnt sya cba bt tmujnji jmpa dgn dktr.

Sis @wawaida sila follow post ni

11mo ago

Knpa dgn post ni ? Opk sy tahu je check... start bulan 9 period sy dh teratur dh pun