tak ada alahan

Siapa yg kt sini langsung tiada alahan ms pregnant dr awal? Sy bru 6w tiada alahan langsung, kdg2 terfikir mengandung ka aku ni? ?

121 Balas

Saya sis. Alahan nak kata takde langsung, cuma rasa penat melampau, breast sakit, kerap kencing. Yg muntah2 mmg takde. Makan pun berselera sgt. Heheh. Alhamdulillah utk kita

Sama la dengan sis 6minggu jgk.. Tp sy alah kadang smpi seharian mabuk dgn muntah, hr ni br rasa ok😂.. alhamdulillah awk xde alahan.. Tp sentiasa ready bdn tu.. Ye.. 😊

5y ago

Ye sis..sentiasa ready..mn la tau kn, sbb skrg ni masih awl lg..😊

Saya mengandung ank pertama smpi ke empat takde alahan. Masuk ank kelima baru kena alahan mabuk pada 3 bulan pertama. Baru tau mcm mana org lain rase segala alahan tu.

bagus tu takde alahan. sy pun takde alahan. jangan meminta nnti tetibe dpt pula.sbb takde alahan ni senang kita nak buat keje,nak masak dan buat kerja2 lain.

sya pun xda alahan truk, cuma sya cpt lapar pda awal pagi,klu xsdpt mmg skit kepala, kerap kencing, mulut sllu berair mencari ssuatu nak d mkn hihi.

Tny husband. 😆😆 Sy alhamdulillah smpi deliver tade alahan ngidam. Husband selang 3 minggu demam la, badan berangin ngidam mcm2. 😂😂😂

sy pon xde alahan.. tp skali sekala dtg penat mcm bru lepas berlari.. penat sgt.. nafas mcm x ckup.. ok ke mcm ni.. ke kene pegi klinik. bru 7w

5y ago

Sm lah, xada alahan..tp penatnya tu mmg terasa sgt..insyAllah ok..

Me 🙋‍♀🙋‍♀🙋‍♀ dri awak smpai la brsalin xda alahan .. Mkn cam biasa je .. Just xsuka bau suami tp xdalah smpai loya muntah smua. .

5y ago

A.ahh klu dia xleh brsabar abis gaduh la jawabnye Haha

Saya pun macam tu sepanjang pregnancy. Alhamdulillah, rezeki. Cuma awal2 mengandung tu rasa macam nak muntah masa gosok gigi. Masa lain takde

Saya start 7weeks keatas asyik melepek jer .. alahan tak teruk mana tpi penat sgt badan lemah xde selera makan .. klau mkn pon muntah balik