tak ada alahan

Siapa yg kt sini langsung tiada alahan ms pregnant dr awal? Sy bru 6w tiada alahan langsung, kdg2 terfikir mengandung ka aku ni? ?

121 Balas

Syukur alhamdulillah kalau takde alahan. Org lain susah sangat bila ada alahan. Saya pun takde alahan. Dari 5w sampai sekarang 27w alhamdulillah takde alahan. Jangan pelik lah. Itu normal. Saya mengandung ikut mak kot. Mak saya mngandung 9 org anak. 9 org takde alahan. Kakak sy mngandung pun takde alahan. Harap2 saya ikut macam mak saya lah. 🙂🙂

Awal lgi tu sis...alAhan byk prgkt hihihu...sy awl2 hr tu sama la cam awk jgk ....xde alahan pape...masuk 12w start muntah truk ....mkanan xley msuk perut ..lpar tuhan je thu....tp alhamdulillah alahan saya smpi kndungan 18w jer .....skrg dah bahgia hehehhee.....tp ade jgk yg smpi sdh xalahan ...tp org ckp xalahan lgsg bhya jgk.....

5y ago

Alhamdulillah..biar ap org nk ckp, lain org lain badan..kena la berjaga2, doa n fikir yg baik2 je..

Sy sblum ni.smua ok. Sy ni kira sapu je smua bnda. Buat je smua bnda. Skrg jd malas. Malas urus diri, lepastu,makan memilih, sblum ni sy sapu je makan smua, skrg, makan sup takleh. Nak mkn pedas, ayam,. Aduhaii. Kdg tak mau makan masakan sndiri. Kesian suami sy.tgh berjmat ni tak smpai hati nak suruh beli itu ini. Allahu.

masih awal .nak tau ada alahan ka dak kena tunggu sampai bersalin .ada yg kena alahan last trimester .my first pregnancy mmg tak ada alahan lgsg and everything went well .2nd pregnancy was ectopic .now 3rd pregnancy, ada alahan hujung trim 1 .tak selera smpai berat turun .

5y ago

Kan..ad jgk sy dgr mcm tu..

Sama sy pn awal2 xde alahan.. Tp bila masuk 3 bulan baru ada alahan tu.. Dgn suami skli alahan.. Sy alah bau2 suami pn sama, alah makan suami pn sama.. N bila sy da xde alahan suami pn ilang alahan.. Alhamdulillah skrg 6bulan dah.. Kongsi2 katanya..

Saya langsung takde sis, breakout dan alahan semua tu saya tak alami. Klau bukan sebab payudara 'berurat' dengan period tak datang. Memang saya bingung preg atau tak. Pendarahan semua tu pun tak ada.. skrang dah nak masuk 20w

Sy 6,7mnggu xda rasa apa .cuma bdn cepat penat .. ni dah nk masuk 8mnggu sy dah mula pening2 kpala..mcm nk pitam ..tpi xda rasa nak muntah lagi .. kalau boleh xnk laa..sbb sy ni bkrja ..g krja pon drive sndri ..risau ..

6w masih awal utk ade alahan sis 😂 sye start dri 4w smpai 11w takde pape alahan langsung. Start 12w + ni x payah ckap loya and mual dia cane. Ade org lmbat. Ade org hujung2 bru kena. Ikut la bhagian masing2.

Awal lg kot. Tapi kalau tak ada syukur Alhamdulillah.. Sy start 9mggu alahan teruk. Hypermasis gravidarum.. Smpai skrg 14mggu tak hilang2.bdn lemau. Tak boleh masak lg, mkn yg tertentu je. Nk baring je..

Sy pon xad alah sangat tapi rasa penat,lesu badan sakit²..breast sakit xboleh bwk bincng😅 makan pon ad part tertentu je..nasi xboleh tengok..org makan nasi pon xboleh tengok tekak sekembang² nye😅