MENGANDUNG 11WEEK TANPA ALAHAN

Hi mummy's ada tak macam sya dri awal smpai pregnant 11week xda alahan langsung?.. Sy risau la.. Adakah ia normal..

19 Balas

Jangan diminta.. hehe.. setiap anak berbeza ragam pembawakannya. Sy masa first preg pun tak ada alahan, kebetulan masa tu bulan ramadan. Boleh puasa penuh. Seronok sungguh. Berjalan merata2 pergi bercuti. Anak yg kedua husband start alahan dulu. Lepas tu baru sy.. memang tak ke mana2 jawabnya. Sebab dapat alahan yg teruk Dan preg yg seterusnya, mmg sy lah yg ada alahan. Rindu pulak masa first preg dulu.. hehe.. jadi, enjoy je ye mommy.. asalkan setiap kali check up, semuanya baik2 sahaja 😊

2y ago

Wah bestnya

Saya pun xde alahan dr 1st trimister smpai skarang.. mngidam pun xde.. melainkan kalau tgk org pos gmbr makann br ad rasa nk makan… takut jugak.. sampaikan asyik pergi scan 2D utk lihat keadaan baby.. Alhamdulillah sihat je hendak nye.. doktor cakp active.. cuma skarang ni GDM sy tinggi risau..

jangan d minta sis.. sy ckp mcm ni jua mula2 .. smpai masuk 2nd trimester perut tak naik2 mcm org tak pregnnt sbb alahan teruk.. tak dpt masuk makanan.. 🤣 risau baby tak membesar untung sis takde alahan maybe sy post mcm awak org sekeliling doakan trus sy dpt alahan teruk

normal sgt sgt . sy pun x ada alahan mcm awak juga . tp bila msk trimester ke 2 bru ada sikit2 tp x teruk lahh . alahan jgn diminta sis x semua org bertuah xde alahan masa pregnant. selagi kita kuat ok je . jgn risau tau sbb normal je xde alahan ni janji bby sihat 🥰

sy xbole klau gosok gigi lama².. mesti rase nak muntah .. tu po kire alahan jugak kan 😂 .. alhamdulillah.. yg lain sy xde masalah.. penantian 3 tahun.. mcm xpercaya gak mula2.. sbb xde alahan.. syukur bila scan baby oke jer..

jgn diminta alahan ni ya. sekali kena mmg lembik mcm kain buruk. ada yg muntah sepanjang masa, tak boleh telan air masak lgsg. so bila kita rasa ok ni, nikmati saja. kot nanti 2nd trim baru muncul

Anak pertama dan kedua langsung takde alahan..sedap je makan smp berat naik dengan jayanya.. kali ni mengandung anak ke 3.. 11 minggu still alahan..pakej kena asthma sekali... Dalam tempoh 2 minggu berat turun smp 2kg

ya Allah untung nya sis...ade alahan nie payah sis...sy sampai nak nages dibuat nya...sampai cakap kn husband sorang jew boleh tak punya la tak larat nak menghadap alahan yg sedia ade😂

sama la dengan saya .. 14 week tak ade alahan langsung .. cuma selera makan je kurang .. kk ade bagi ubat vitamin .. tak boleh masuk langsung .. makan terus muntah ..

Untungnya xde alahan. Saya alahan smpai skang ni. Tp now dh getting better kdg2 masih muntah2 n mual2. I’m 14weeks 3days