Tak bersalin lagi

Hi siapa yang sama dengan saya due date 19/9 tapi tak bersalin lagi? Korang ada buat apa2 senaman tak? So far saya takde tanda bersalin lagi. Btw saya ada gdm on d/c. Doktor ckp kalau sebelum 19/9 tak bersalin lagi saya kena serah diri pastu kena induce. Saya takut rasa macam anxiety dah fikir pasal bersalin ni.

5 Balas

sis cuba tengok utube induce labor. sy gdm on diet. due 16/9. semalam cuba buat excercise tu. dr semalam sampai ptg ni. perut mengeras tangkap pinggang. lepas asar jap lg nak g hsptl. #1stpregnancy tk tahu real contraction ke apa. tp sbb tk selesa sakit pinggang. nk cuba g check je dulu. kalau dh buka jalan,Alhamdulillah

2y ago

saya dah ke hospital semalam. sebab baby mengeras dr malam 30/8 sampai petang 31/8. tp bukaan 2cm baru. saya mintak balik. lani cuba buat squat. n ikut utube induce labor.

saya dua kali pregnant dua kali sngkut gdm d/c juga. ank first dlu 39 week dh keluar. skrg second baby due 16/9 tapi takde tanda nak keluar lgi.ada lh rasa takut jgk kalo kalini overdue msti kena induce. tp sya tawakal jelah harap dia ikut kakak dia juga lah kuar awal supaya ibu dia tak kena induce😂

Saya pun due 19/9, sama juga takde tanda. Setiap hari buat senaman kupu kupu la, goyang pinggul la, tp tkde tanda lagi. Perut pun tk jatuh lagi. Dah pujuk baby dh suruh keluar cepatt. Celah kangkang dh sakit sampai ke punggung. Tak larat dahhhh 🥲🥲

2y ago

sya dua kali pregnant sya x pnh buat senaman tu semua sbb tak larat. sya just bnyk berjalan je .kalau mencangkung apa smua mmg tak lalu rasanya.ank first dlu lagi lah sya bnyk baring je smpai dh nk bersalin bru sya bnyk berjalan.allhamdulillah bukaan cpat bkk jgk.tips sya minum air kelapa muda fresh je selalu

saya due 21/9 pon blum ada tanda bersalin ..tapi 5/9 ni kne jumpa pakar sbb size perut baby kecik ..takut jugak kene induce nanti😢

2y ago

tahniah sis ..sy masih tkde tanda pape lagi. .dia sedap dduk dlam perut lgi🥲

same date dgn due sy.sy pn xde tnda² bersalin lg .false contraction je kerap.