Prosedur serah diri

Hai ibu2 semua.. saya due 17/2 ni.. ada yg sama due date tapi dah bersalin ke.? Saya belum ada tanda2 bersalin lagi.. 17/2 ni kena serah diri sebab ada gdm on dc.. kalau serah diri macam mana prosedur nya ya.. hari yg sama ke kena induce.? Siapa ada pengalaman induce.? Sakit tak ibu2.. 🥹

10 Balas

Sy due esok.. x tahu lah macam mana.. harap malam nanti terus turun tanda lah.. kalau boleh xnak teperut dalam wad.... semoga kita semua yg bakal melahirkan di permudahkan segalanya berjalan lancar tanpa ada sebarang kesusahan

1y ago

esok kena serah diri juga ke sis

Sy bersalin anak pertama,induce.Sakit sis,seksa rsanya.Beranak pksa&kna layan contraction pksaan,itu yg skit tu.Mungkin teletak pda kekuatan seseorang ibu2 jugak,tpi biasanya org cakap induce mmg sakit dr kebiasaan.

1y ago

seram 🥹

saya due date 20/2 niy..tp pagi tadi dah keluar lendir putih cm gel tu..biasanya sy akn pergi hospital bila perut dah mengeras 1/2 jam sekali ke.. makin lama makin kerap.. sy tggu tanda2 tu bru sy g hospital..

1y ago

anak ke berapa sis.. semoga dipermudahkan..

sy gdm on dc juga. due 20/2,tp sy dah bersalin 7/2@38w 1d. doc awal² dah bagi surat serah diri masa 35w haritu. kalau belum bersalin kena serah diri 19/2,tp Alhamdulillah baby keluar awal

saya serah diri 4.2 lepas tu 5.2 masuk ubat induce 6.2 alhamdulilla selamat melahirkan baby girl 2.7kg tak sakit ibu kena induce nanti ibu tarik nafas bila masuk ubat induce 🥰

sy due 27/2.. gdm on dc jugak.. kalau blum bersalin kena serah diri 26/2.. bersalin paksa.. org ckp sakit.. hmm redha je lah kan ..mintak² baby kluar sblum due ni😭

1y ago

Sama lah saya, tengah layan braxton hicks je ni. Taktau nak pegi hosp ke tak, tggu turun tanda je tapi tak turun2 pulak. Tknk duduk hosp lama2, risau nak kena induce kalau tak beranak lagi in few days ni. Dala first mom.

Sy due 17/2,tapi dah selamat bersalin pada 7/2...baby nak kuar awal..🤭 Alhamdulillah bersalin normal, Walaupun Hampir2 czer.. Baby kuat,.. 🤲🤲

sama tarikh, tapi blum ada tanda jgk. esok nurse suruh pergi klinik checkup. srkiranya tiada masalah, dr akn tmbh hari, dan minta serah diri 23/02.

1y ago

kalau tak ada masalah kesihatan dr akan tambah seminggu macam ank saya first dulu.. yg second ni sangkut gdm pula..

Sakit. tapi insyaAllah smua bakal bakal ibu allah dah berikan kekuatan sendiri untuk hadap

1y ago

aamiin.. insyaAllah

sy gdm on dc anak sulung. due esok 16/2 . harini serah diri. huhu .

1y ago

1 cm. lepas doc bukakan jalan naik 2cm, 3cm , 4cm , 5cm terus labor room. perit layan contraction