Duphaston

Hi siapa sni pernah makan ubat Duphaston. Apakah pengalaman mumy2 smua selepas mkn ubt tu. Sbb skrg sy bleeding dctor saran mkn ubt tu.

11 Balas

Ubat duphaston ni ade 2 function. Kalau baby boleh bertahan dia akan bantu kuatkan rahim. Tpi klau tak, dia akan percepatkan turun darah@proses keguguran. Sye penah mkan masa kandungan 6w sbb ade spotting. Sye mkan 2 mnggu then stop. Alhamdulillah kandungan bertahan skarang da 21w. Ape pun tawakkal je sis in shaa allah takde pape. Pikir yg baik2 je 🤗

3y ago

Hi sis, sis mkn selama 2 mggu tu mmg bleeding ke?