Apa side effect duphaston ?

Saya makan duphaston semalam, dan malam tadi saya bleeding. Adakah tu side effect lepas mkn ubat atau tak normal? #firstmom 🥹

2 Balas

dusphaston ubat turun darah klo utk org yg xperiod ,tp klo time mkn tu kita dh preggy,dia akn jd fungsibkuatkn rahim tebalkn rahim kita.tp klo mkn tu time kita xpreggy,dia akn turunkn darah haid kita.dia xde fungsi gugurkn baby

12mo ago

Saya da refer dr, bleeding yg turun tu mungkin bukn sbb duphaston tapi sebab ade polyps 🥹

makan atas sebab? duphaston untuk berhentikan darah. kalau masih bleeding perlu rujuk doktor balik

12mo ago

Mkn sbb ade spotting brown atas arahan doc. Tapi lepas mkn jadi bleeding plk