Duphaston

Hi siapa sni pernah makan ubat Duphaston. Apakah pengalaman mumy2 smua selepas mkn ubt tu. Sbb skrg sy bleeding dctor saran mkn ubt tu.

11 Balas

Sy penah mkan ubt tu..dri 6w smpai 12w...ada spotting msa awal trimester..ubt tu utk kuatkan rahim.. Biasa klau awal trimester mmg akan ada spotting..bleeding.. Itu sbb bby mau lekat n uri msh kat bwah..kdg2 smua tu akn ok msuk 10w k ats...jgn stress dan bykan rehat

4y ago

Sya 26/6 k,gugurn sbb bleeding Onn off Doc ada bg duphaston sy telan k,kdg je sbb sy ambik pil acid folid farmasi dan mungkin jgak t,lalu fikir bleeding je Janin tu tk dpt b,tahan jatuh sndiri Msa tu dh 6week