stress ya amat

siapa sni ibu2 preggy ataupun tak,yg sllu stress bila mlibatkan hal MIL...sebut je ttg Mertua mmg sntiasa rasa srabut..bkn ape..kdg2 mertua kita ni bkn ksemuanya btul2 trima kita sbg mnntu dgn ikhlas kn..tp ada je mrtua yg baik yg anggap mnntu mcm anak sndri..mcm pngalaman sy sndri mrtua tk pnah suka dn trima sy dr awl kwin lg...tiap kli bjmpa atau balik rmh Mrtua msti ada je yg tak kena dimata dia,kdg kita trtanya2 jgak truk sgt ke kita smpai bnci sgt ..sy kwin da dkt 10 thn..anak nk msuk dua..kdg sy sdih ..mnntu yg lain smua disayng,takkn la sbb sy tk ada rupa yg mnrik,pakaian pun sderhana je ..dn sy tdk bkerja ...tahla..sy bkn ape,kdg sy rse ksian pd nsib2 prempuan yg bgelar mnantu ni,cuba utk ambil hti mrtua tp mrtua tak pnah pndng...sy hrap kita smua yg bgelar mnntu smua kuat dan ttap sbr mnghdapi cbran rumh tangga..

1 Balas

Hai sis .saya pun macam sis serabut bila sebut nama dia atau ada dia ..tapi suami mintk saya jgn stress fikir ,buat tkthu je buat biasa2 jee ..mertua saya jenis siapa bg duit atau perhatian lebih yg tu la yg nama dia sebut2 ..banding2 kan jugak .jenis cemburu menantu dilebihkn oleh anak2 dia sdr ..kadang saya rasa dia ikhls ke bg anak2 lelaki dia kahwin .. sis jadi diri sendiri , sis fikir kebahagiaan sis anak dan suami ..part mertua sis tlg je mana patut ,dia kutuk ke dia benci ke terpulang pada dia ..cukup sis hormat dia dan jaga anak dia n cucu2 dgn baik ..😊🫰🏻

2y ago

tula kn..btul tu..kdg2 mmg bmain dgn emosi..tp dsebbkn ksian pd suami..kita kenalah sbr dn trima...