suami tak bantu jaga anak

salam sy baru khwin stahun lebih .anak sy 5 bulan tp skli pn husb tk pnah cebok taik tukar pampers ,mandikan .sb dia kerja balik lewat pnat dkt site .sy pnah jugak marah psl tu .tp dia tk kedkut belikan mcm2 utk anak dan main dgn anak tp tu lah dia tk nak bljar buat smua ni budak kn kcik sekali je tknak ambik pngalaman kdg stress jugak lah ada ke sama mcm sy

1 Balas

entahlah, tapi bagi saya, atleast belajar la buat apa yg patut. family belah husb saya semua jenis biar isteri je buat. laki mmg takkan sentuh, ayah mertua pun camtu 😅 sampai husb saya terikut, tapi saya tegur dia elok2. jangan nak samakan saya dgn "mak" dia atau "makcik2" dia. saya lain. nak dapat baby ni bukan senang, yang mengandung kita, yang bersalin pun kita, perempuan. husb saya selalu bagi alasan "tak reti/pandai" habis tu ingat, saya ni dari lahir dah tahu jaga anak a-z ke? semuanya kena belajar. haa camtu la lebih kurang saya cakap dekat husb. anak saya dah berapa bulan baru la dia nak cuba, sama juga dgn kerja rumah, setiap hari kena bercakap juga la, okay la tu ada perubahan dari takde. 🫠 dia pun tak pernah kedekut dari segi kewangan, tapi kadang tu kalau semua benda kita kena buat penat la.

1y ago

husb sy pn tk lokek n fktor utama dia pn fmly dia juga .ayah dia mcmtu so dia trikut.kita pn brnak trkial2 nk jga n bljr buat smua tkkn laki cri duit je tk pnh sntuh taik anak msa kcik2 ni.sy plk homebaker pnt sgt krja dgn jga anak lg hmmm