RAHIM TINGGI

SIAPA SELEPAS BERSALIN ADA MASALAH UKURAN RAHIM TINGGI..BOLEH SHARE PENGALAMAN N APA YANG IBU2 SEMUA BUAT YER BAGI CEPAT TURUN..SAYA ADA MASA 3 HARI JE..NANTI NAK JUMPA DOC CHECK BALIK..BANTU SAYA UER SEMUA..???

2 Balas

Sy pun rahim tinggi. Sy tak pasti kalau apa sy buat ni bantu turun cepat atau tidak. Tp sis boleh pertimbangkan ya. 1. Sy makan sup ayam + halia (rebus sahaja) dengan nasi sbg sarapan, mkn tgh hari & mkn malam. 2. Minum byk air & minum air akar kayu 3. Makan byk sayur and buah. 4. Sy agak byk bergerak sbb masa awal pantang (skrg dah hujung2), musim pkp jadi takda sesiapa yg jaga. Ada suami saja tp dia pun bekerja. Sy x ikut 100% pantang. Sy ikut nasihat Dr Imelda & nasihat dr doctors n nurses de hospital & klinik saja. Nurse yg dt check setiap hari ckp rahim sy cepat mengecut.

Sis bertungku x...