Rahim turun. Siapa ada pengalaman?

Sejak beranak, selalu rasa sakit bahagian rahim. Mula-mula normal sebab uterus mengecil selepas bersalin, tapi dah 3 bulan kemudian masih rasa sakit. Pergi check Dr pakar, Dr scan & check rahim bersih je takde cyst atau apa-apa masalah. Besoknya pergi urut, bila aunty tu urut bahagian perut dia cakap rahim agak turun ke bawah (sy tak bagitau pun sy ada sakit bahagian perut, sekadar nak pg urut2 badan je). Apa nak buat? Sedangkan Dr sendiri cakap takde masalah, tapi skrg masih rasa kadang2 sakit (macam sakit otot penat, tapi bahagian rahim & tepi2 rahim, bukan otot abdomen). Ada yang pernah ada pengalaman rahim turun ke? (Dlm google cakap Uterine Prolapse) #bantujawab #SeriusTanya #tolong #help

1 Balas

nanti pergi klinik lg, bagitahu saya nak cek rahim prolapse tak. pastu sembang dgn doktor bgtahu apa awak rasa kat tepi rahim mcm sakit otot penat.