Sakit Ari Ari?

siapa selalu sakit bahagian ni? saya dah 11 minggu. kalau sakit bahagian ni maksud rahim tak kuat ka? ni bahagian ari2 kan? saya risau sebab saya pernah keguguran sbb rahim tak kuat dlu. tapi dulu selalu ada spotting kali ni takdak spotting cuma cramp ja. saya yang sakit macam saya juga tapi kandungan takdak masalah.

Sakit Ari Ari?
17 Balas

Normal sis.. Sy pun mcm tu jugak.. N pnah gugur 2x..dulu sakit ari2 dgn spotting skli.. Now 19w preg.. Alhamdulillah kandungan sihat.. Wlaupun kdang2 skit ari2.. Sya just bwa rehat n baring dlm keaadann L slma y boleh.. Iaitu kaki naikkn tinggi kat dinding☺️

Sama me too.. simptom yg sama dan pernah juga kekguguran.. tpi sy skrang baru 7week , cuma cramp bahagian tu tak lama sekejap2 je and xde la terlalu sakit.. and sy pun xtahu la jawapan nya apa masih menunggu orang utk berkongsi pendapat juga

Normal sis, saya pun sakit ari2 masa pregnant. Bykkan rehat dan jgn buat kerja yg terlalu berat since sis ada experience keguguran. Tapi kalau ada pendarahan, segera ke hospital. Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Aamiin 🤲🏻💕

Pernah juga rasa kadang2 sakit di ari2 tapi saya baring dan rehatkan badan. In sha ALLAH akan hilang nanti. Bila terasa sakit rajin2kan tangan usap perut dan berdoa semoga tak ada apa2

Sakit juga mula 26 weeks. Angkat kaki, nak bangun, tp kalau duk diam x sakit pn. Nurse kata no problem cuma kena bg otot rehat jgn paksa. InshaAllah baik2 aja.

Saya pn sama da nak masuk 11 minggu sakit ari",lepastu perut cram, normal ka tu? Tidur pn x brapa nk lena btul sbb tahan sakit malam"

Normally OK ja kalau bila dah msuk week 28 keatas... Better check Dr atau tanya nurse yg Duk check up kita Tu..

Tengok kat youtube. Dia ada ajar cara untuk kurang kan sakit d ari² cari nama tu

Mmg la sakit bahagian itu terutamanya time perut sedang membesar.

Normal.. Kecuali sakit ari disusuli pendarahan baru tak normal..