Boleh kah flight dengan bayi bawa 1 bulan?

Siapa pernah flight dengan baby masa baby baru berumur 2minggu atau 10hari ?

9 Balas

Sy pernah bawa baby sy dlm 2months lebih naik flight balik kg. Kena rajin tetekkan baby ja biar telinga dy tak berdesing. Masa mendarat tu baby nangis sgt2 mungkin telinga dy tak selesa, sbb ada time dy tidur sy tak tetekkan dy, nangis sampai muntah. Bila balik dari kg, masatu baby dah 4months lebih, time tu mula mula dy kurang nangis, tp sbb silap sy, sy pilih makan dulu sbb masatu lapar, sy biar baby ngn suami, dah nangis sampai nk mendarat nangis. Sbb tak selesa kt telinga tu. Kena dodoi2 je sepanjang flight.

Kalau rajin boleh baca polisi penerbangan kt syarikat flight, ada tulis dah utk baby. Tk silap sy kalau awal macam tu tk boleh, sbb baby fragile lg utk hadap air pressure

sy bru je fly haritu . masa tu my perut dlm 4 bulan. boleh je fly. xyh surat dr. cuma kalau mcm firely, dia minta kita isi borang je.

3y ago

kalau dlm perut okay, sampai nk 3rd trimester baru ada caution to fly tk silap. ni mcm baby yg baru lahir tk sampai 1 bulan.

rasanya tk boleh. bby 3 bulan keatas bru dibenarkan naik flight. ni yg sy tau laa, tktau la klau skrg dh brubah😅

x boleh sis. kena tunggu bulan yg sesuai. bdn belum tahan lg kesian dia

maaf puan sy tiada pnglmn ttg ini ..mg dpmudahkn segalanya..aamiin

sy rsa terlalu awl nk bawak bby naik flight.

1 month dh naik flight

3bln ya sis bru boleh