DEPO

Siapa pernah ambik depo tapi termengandung???

2 Balas

Ambik perancang ap pun bukan 100% menghalang kehamilan. Klau 100% dikira haram sbb manghadkan bilangan ank. Dari segi islam. Dia cuma merendahkan risiko hamil. Pling ok xsilap sy implan/iucd. Hmpir 97% rendahkan posibiliti mgndung. Sbb tu kena tahu jugak wktu sbur. Guna opk. Dan lg bgus klau suami bg kerjasama. Sy even ccuk depo xbuang dlm. Klau nk buang dlm guna kondom. Hrap mmbntu 🎀

Possibility utk mengandung tu ttap ada even dh amik depo... Tapi percent die tu kurang lah... Maybe dlm 10 wanita hanya 1 je pregnant even dh inject depo...dos ubat tu yg buat kite x pregnant(tapi ade je yg pregnant)... Thats way die org bg tau semua perancang x 100%... Possibility utk pregnant still ade tapi sikit