Suntikan Depo

Siapa ada pengalaman ambik suntikan depo untuk merancang keluarga?

1 Balas

Sy dah setahun suntik depo perancang keluarga nie. Yg mula2 suntik tu (lepas 2 bulan bersalin) ada la juga period dtg, bila pakai pad bertukar juga pad even darah x byk. Lepas2 tu langsung dah x de period. Ada juga certain2 waktu darah kuar bila time pee (maybe period), tp bila pakai pad, langsung x de darah pun. Nurse kata tu tanda perancang sesuai dgn kita. Mgkn awak cuba dulu untuk 3 bulan tgk sesuai dgn badan ke x.

2y ago

Betul tu. Kalau awak nk guna implan, better try depo nie dulu. Kalau depo x sesuai, implan pun x akan sesuai dgn awak. Implan nie senang pasang sekali untuk 5 tahun rasanye. Dgn kos rm6++. So, kalau x sesuai implan, dah kena buka mcm tu saja, bazir duit saja.