Siapa yang lebih banyak memasak di rumah?
Voice your Opinion
Saya
Pasangan
Ikut giliran
Jarang masak, beli sahaja

6521 respon

31 Balas

Sy lah byk memasak, slgi sy terdaya, sy nak masak jugak utk jaga perot suami n anak2, sllu pikir masa badan sihat jgn mls2 jaga perot suami n anak2, sbb bila dh sakit nt mmg xdaya nk masak..huhu sllu pikir mcm tulaa..slgi daya momy masak utk babah n anak2 kita 😘😘 sbb babah balik kerja momy sllu tengok muka dia, mesti pnt,momy sedapkan hati dia dgn masakan momy yg oenuh dgb kshsyg.. haha tp malam2 babah ajak dating sllu, mkn2 kt kedai dgn ank skli.. hujung minggu dia akan bantu sy msk.. ❤

jarang masak sbb suami suh jaga anak je dan buat kerja rmh lain je.. dia ckp beli je snang.. xyah bsuh2 dh.. buat masa ni beli je lh duduk btiga je pn.. klu masak sy ok je sbb sy suka masak, tp suami jenis x suka jimat slgi ada duit hbs kt makanan.. sy lak jenis jimat slgi x abes makanan tu, slgi tu makan lg yg tu.. tp kdg masak jgk klu suami mtk masak.. huhu

Tengah hari saya masak, suami rehat kerja balik rumah utk mkn & solat. Dinner suami sendiri offer nk masak bg saya rehat. Tgh mlm nk kne bangun menyusukn baby lg 🥰

mase alahan time pregnat dgn mase berpantang jer rasenya suami masak...hehehe...atau time x sihat...encik suami lah jdi masterchef kt dapo...😊

time pregnant 1st trimester alahan teruk sangat. hampir semua husband buat. saya tolong angkat kain n sapu rumah je😅

Lebih banyak order luar. Don't really have time to cook (alasan) lol

Sejak pregnant mom & husb byk masakkn. Dlu sy masak sbb mmg hobby.

Sya dan mak mertua..suami pndai goreng ikan jer,tu pun kdg2 jer..

Time Pregnant ni husband bnyk msk. Before this I je yg masak 😆

Husband keje, wife la masak. Almaklum la pengurus rumah tangga.