injection epidural

Siapa masa bersalin pernah guna injection epidural ni? Doktor akan beri kita 2 pilihan sama da pakai gas atau injection. Tapi injection ni ada risiko dia lah. Siapa ibu² yang pengalaman pernah guna sini? Nak tanya je? Think positif?

1 Balas

Mcm sy taun lepas ms czer dpt both😅😅✌memula epidural kmdian epidural lmbt imune ngn bdn sy..dh mlm br dr paras pinggang dan kaki rs kebas...effect dia lmbt.. sbb tw ianya ximune.. ms doc buat ecv rs sakit...kmdian ms.doc br toreh pisau dkt perut sikit je bru dh rs ketajaman pisau kena hiris tu buat rs meleleh air mata... Kmdian bila smua tw epidural ximune dgn bdn..br dorg bg full bius .. pd asal sy dh bgtw nk full bius..doc n pakar bius kata nk bg epidural juge... Tgk2 mmg kena full bius..tp sy dpt pakej 2 skali..hew3...