Injection tambah darah sebab hb low ibu mengandung

Siapa pernah ambil injection tambah darah sebab hb low time pregnant? Ada 2 cara injection tu, satu inject kat punggung & lagi satu inject kat tangan. Saya baru tukar ubat iberet folic Sabtu lepas, apa perlu saya continue makan ubat or ambil injection yg disyorkan doktor tersebut. Saya dah pregnant 30 minggu 5 hari. Please suggest me

1 Balas

Sy inject dkt punggung sbb hb mmg kt border dan kebetulan lps kena covid hb turun mendadak. 26w dh kena cucuk setiap hari selama 7hari. dktr advise cucuk punggung sbb sy ada allergic pd certain ubat. alhamdulillah lps cucuk baru hb naik slow2..ubat jgn tinggal, mkn minum jaga. sblm bsalin hb 11.7