Mengandung ketika bulan Ramadhan

Week 32 siapa di sini ada pengalaman berpuasa ketika mengandung? boleh share tak tips berpuasa? apa tanda2 seseorang itu perlu stop puasa? terima kasih kerana sudi bantu dalam hal ini.. ?

3 Balas

Sorg doc pesan kt sy. Sometimes kita rasa kita kuat. Tp baby kt dlm dh lemah. Susah nk detect. Kawan sy mgndung. 5 bulan. Puasa.. berjaya harung. But hbis puasa. Baby dia mninggal dlm prut. Why? Xckup zat. Sbb ibunya puasa 😣 sedih dgr.. puasa boleh ganti. Anak susah nk diganti.. take care mommy 😊💜

5y ago

terima kasih atas nasihat.. betul tu.. saya pun jap skip jap puasa.. ada lah ponteng puasa 6 hari termasuk harini.. sekrang ni da nak masuk 36 minggu saya da stop puasa da..

cuba puasa smpi trdaya..tk larat trua je buka..puasa blh gnti..kesihatan baby lbh penting..

5y ago

terima kasih ye.. kalau baby aktif n just haus biasa je x pe kan berpuasa?

Kalau baby tak cukup gerak baik berbuka. Tp biasanya 3rd trimester ok

5y ago

okey...terima kasih ye bg info..