Puasa ibu mengandung

Hi! Alhamdulillah, Nak masuk ramadhan lagi sehari sahaja. Ibu ibu boleh kongsikan pengalaman pregnant masa bulan puasa? Saya skrng prggy 6months. Cuba share tips berpuasa tqq#firstmom #SeriusTanya #bantusharing #Sharing_dong_Bund

4 Balas

lambatkan sahur, awalkan berbuka. makan berat waktu sahur, and banyakkan makanan berserat + protein, dan tambah sikit lemak sihat (evoo/evco/butter/avocado/susu/yoghurt etc). tiap kali sahur makan kurma dalam 3 biji. air minum sepanjang malam, sikit2, bukan waktu berbuka & sahur je.

2mo ago

Baik terima kasihhh utk tipsnya

Mcm sy plk sy dh 27week,,first puasa,sy shur mkn nasi n kurma minum air bnyk,,bile checkup bp kt klinik check jantung baby slow,lpstuh nurse sruh buka puasa n check baby nye jantung okey,,dr saran kn sy xpyh puasa tkot resiko kt baby

Sy sahur makan je macam biasa. pastikan air masak cukup. wajib ambik kurma & susu jugak waktu sahur.

2mo ago

Terima kasih sis utk tips berpuasa

Sy berpuasa juga. Ada Hb low sahur telan iberet, buah oren. Kurma. Susu tak ambil.. Makan berat..