Booster AZ

Siapa amik booster AZ tgh pregnant? Dan berapa minggu dah?

19 Balas

sayaaa! dose 1st, 2nd, booster semua cucuk myAZ 😆 booster baru settle Jumaat lepas (19 weeks). memang sebelum pergi kita consult dengan KK n masa pergi PPV pun kita bawa buku pink. doc kat PPV kata 14 weeks ke atas boleh cucuk n mummy to be kat hospital memang semua diorang cucuk booster. even kita ni hb low pun doc bagi cucuk Alhamdulillah dua hari lenguh bahu je, takde demam macam before preggy (1st dose, 2nd dose). maybe sebab immune system ibu mengandung ni lemah sikit, so impak dia tak kuat sangat. Wallahualam

Sy pn dpt appointment booster . Tp tknk lah dulu . Risau . Sbb masa pregnant dulu, mgkin sbb vaksin, mgkin baby blm kuat, jd gugur . Sy takut jd mcm dulu, so sy tgguhkan dulu . Mgkin vaksin tu asbab aje, klaw mmg dh tkde rzeki sy time tu mmg tkde lah kan . Tp tu lah, sy jd makin berjaga-2 takut berulg kembali . Tp atas masing-2 🤗

Saya sekarang dah masuk 38 weeks. harini patutnya saya kena ambil booster. tapi doctor suruh tangguh dulu sebab katanya last ambil booster time 33 minggu since dah almost nak bersalin. nak kena bagi gap sikit sebelum bersalin.

2y ago

last amik booster tu time 33 mgu..mgu ke berapa dah bleh amik booster? dktr ada advice tak?

sy ambil booster mse kndungan 2weeks, Sbb mse tu xtau pon pregnant.. demam hmpir smgu, skit bdan ape smue.. Tp xbrani nk amek pndol k ubg dmam k, Sbb time tu ase xsdap aty, mcm pregnant.. alhmdulillah skrg dh 5weeks..

2y ago

Alhamdulillah.. semoga semuanya sehat.. Sbb byk baca komen negatif, kita pun terikot negatif 😂

Sy amek az dose kedua. Time tu prgnnt x smpai smggu lgi. Alhamdulillah dmm tp x truk tu normal symtom je alhamdulillah skrg dh 20w siap cucuk booster pfzer dah. InshaAllah Allah pelihara

saya 16 minggu dah, baru booster 12.1.2022..rasanya boleh booster kalau kandungan 12 minggu ke atas..apapun, better tanya doktor masa check ke klinik..

2y ago

Alhamdulillah .. buat masa ni takde apa2 pun

sy xberni ambik lgi,tunggu lepas bersalin ke atau pas pantang sbb skg kandungan 37week dah,takut ada apa2 ngn bby dlm perut

2y ago

sis yg dah amik booster tu, masa mgu ke berapa amik booster?

Sy amik booster AZ 28weeks. Alhamdulillah dah 3 hari. So far ok. Takde demam lgsg. Cuma 1st day tu sakit lengan sikit

Suami saya x bagi ambil….klu dlm islam..kata2 suami wajib di patuhi haha..🤣..

2y ago

me too..husb pon xbg..next week appointment booster 35w..

sy xdpt appointment lagi utk booster. tp kalau dpt. pun rasanya sy tangguh sampai lepas bersalin dulu kot.