scoliosis

Ada x ibu mengandung dekat sini ada scoliosis?? & How you handle it time you pregnant?

2 Balas

Me. And scoliosis saya dah lama operation. Memang ada besi dekat tulang belakang sy. Masa mengandung mmg sakit double dr org biasa. Sbb tulang kita lurus, xblh bend. Masa nk beranal, mmg kena jumpa pakar, xtray sume. Sbb tkot tak boleh bersalin normal, terpaksa czer, nk inject belakang, tkot kena besi. So jumpa la pakar bius semua. Kita xblh bius separuh. Dorang akan bius sepenuhnya. And komplikasi mmg bnyk masa ni semoga urusan sis dipermudakan

2y ago

Alhamdulillah. a ah bersalin normal. sy xamek epidural. just tahan sakit. cucuk kt bontot je. ya sis. kita mmg kna full bius. xblh bius separuh. skrg sy tgh pregnant no 2. hrpnya next week dpt bersalin. sy tnya doc psl 2nd pregnancy ni. perlu jumpa pakar lg x. dia ckp xperlu dh. sbb ank 1st normal.

Hi sis.. are u pregnant at the moment? If so congrats. Saya terbaca scoliosis tidak menyebabkan komplikasi tertentu berbanding wanita tanpa scoliosis. Jadi jaga badan dan kandungan seperti biasa =)