Baby kecil

Siapa ada pengalaman size scan baby kecil dari usia? Sy baru scan baby 28 weeks, tapi baby tepat 1kg. Ni anak 2nd. Yang 1st, 28 weeks 1.23kg. Lahir 3.07kg. Doktor pun cakap baby kedua ni kecil. Dah 2x scan. Masa 24 weeks pun doktor cakap kecil. Korang amal apa ea untuk bagi baby membesar ikut size? Risau juga. Ada kata minum susu. Biasa susu jenama apa korang minum? Anak sulung sebelum ni, tak minum susu pun.

1 Balas

bagi saya tak kecik tu, memang Anggaran je kalau scan.

3y ago

Betul. Scan kata 2kg ja masa 35 weeks, kena suruh induce 36 weeks. Sy tolak sebab jantung & pusat baby okay. Tuptup bersalin 38 weeks baby 3.24kg. Sib baik teran sekali hembus saja 😂 sebab konon fikir baby kecik ja below 2.5kg. Ah sudah, xnak percaya scan lagi.