Scan baby tak sama week

Sy pregnant 2nd baby, and now sy 10w. But tadi scan doktor ckp baby tak sama size dkt week sepatutnya. Doktor cakap skrg saya baru 9w1d. Normal ke? Risau pulak sbb baby kecik.

10 Balas

Normal tu sis, sy mula2 ituhari pun beza 1week juga, tp bila scan lagi, Alhamdulillah baby membesar dgn normal. Ada yg share kata kena rajin minum susu utk ibu hamil tu supaya baby cpt besar Tapi ada yg ckp tak elok juga kerap minum susu tu sbb risau gula tinggi..

Normal sis..saya pun gitu jugak R EDD saya pun dah berubah..ikut date period due date awal puasa tapi bila scan dua2 tempat pun dapat due date awal bulan 4.. Doc cakap persnyawaan tu lambat..asalkan baby sihat alhamdulillah..

mula2 ni normal je, sye punya pun lari sminggu scan kk.. tapi tadi scan swasta alhamdulillah baby mmbesar ikut usia dia nk masuk 17minggu dh. cuma kena inform kk balik sbb due kk ikut tarikh yg lari sminggu tu😅

1y ago

tula saya pun mcm tu jugak scan kk due 5/2/23 scan swasta 31/1/23 taktaula mna satu btui

normal tu, saya pula baru tadi scan sepatutnya saya dah 38week tp scan tadi klinik cakap saya 36week 5day.. pelik juga kenapa tiap2 kali scan week selalu berubah😅😅 ikut dalam app ni tunjuk saya 38week

sy pregnant 2nd baby jugak..tp gap 2week..lambat 2week dari yg sepatutnya..harap ok laa semuanya

Sy pun gap 1 minggu ikut priod dh 20w tp kiraan dctr 19w 😅 normal kata dctr

Normal je kalau gap 1 mggu. Banyak gap yang risau. Doc lah cakap.

Doc kata normal kalau gap 1 minggu. Saya pun macam tu jugak.

klau lari sminggu normal je ..sb sy pun dlu mcm tu jugak..

lari seminggu normal. nanti insha'allah membesar ikut usia