Baby scan d KKIA besau😙

Hari ni pegi scan baby 28 mggu 4 hari. Baby sy doctor cakap besau la pulak, dlm 1.521kg. Usually dalam 28 mggu, 1kg je. My 2nd baby ari tu, IUGR baby, lahir 34 mggu, 1.75kg je. Yg no 3 ni x sangka pulak 28 mggu dah 1.5kg. Berat sy sbulan naik dlm 2kg je. Sebelom ni x naik pun, sebab morning sickness terok sangat. Cek gula semua cantek. Susu pun x minum langsong. Harap nanti dh term baby x besar sgt, ghisau pulak mengenang nye😇😅

5 Balas

Saya pun sama sis, sya 25w, tapi baby nk dekat 900g,kalau ikut kndungan usia, 25w bru dalam 600-+g gitu ja. Tapi saiz baby saya okey ikut kndungan usia. Tapi kdg tak perlu risau sngat janji sihat baby kita. Saya pun ketegori obese, dah obese dalam 2 minggu naik 2kg+. hehehe. Alhamdullilah GDM tak sngkut walau 3 kali dah minum air gula😥. Cuma ulang alik klinik cek BP sja🤭

anggaran doc je kot.. sy scan smlm 29w brt bby 1.4kg.. doc ckp ok jgk.. sy ada gdm on ubt on insulin.. brt sy x naik byk tp brt bby yg naik.. mse scan 27w bby brt 1.05kg 😁

oh kira besar ea ,tadi doc scan baby berat 1.64kg dia kata normal 26w 4h.. ni tgk posting ibu besor pulak.. alamak mana satu betol ni

1y ago

hehe patut nye🥰

macam mana nk bagi baby besar dalam kandungan

1y ago

kalau sy, sy mkn ikut demand je awak

saya scan 28w pun baby dah 1.4kg 🥺

1y ago

kena control makan dh ni awak