Uri di bawah

Siapa ada pengalaman mengandung uri di bawah.. saya sekarang 30 minggu... last scan time 28 minggu doc cakap uri masih di bawah... second baby dan saya risau sangat... frist baby hari tuh bersalin induce sebab gdm on diet... second baby tak sangkut gdm tapi uri masih di bawah... ada tips dan pengalaman? risau sebab first baby sekarang clingy betol dan takut kena tahan wad awal 😢😢😢

7 Balas

hurm...mcm sy dlu pnh alami uri bwh..pp type 3.. doc mmg akn suggestkn duk dkt hsptl utk bedrest tkut nti bila kita ada di rumah atau pergi kemana2 bleeding tetb akn bhyakan nyawa kita n bby..kalau doc suggestkn puan utk bedrest di hosptl puan pergila..demi keselamatan nyawa puan dan bby...mcm sy hritu dh mcm2 sy try..tp xbrjy naikkan uri..ms 34minggu ptt sy stay hsptl smpai bersalin..tgk2 pakar suggestkan bersalin awal pd 34minggu..ada juga sy tgk.yg doc admit dia awal utk bedrest hngga slmt brsalin .tgk puan yg stay almost 2 month tu brjy uri dia naik bila dia byk bedrest ...apa sy blh nshtkn puan..jika doc bgtw perlu admit puan admit la..demi keselamatan puan dan bby...sbb risiko tggi pd yg alami uri bwh ni sbnrnye..jika alami bleeding lmbt ke hsptl blh jd koma n etc..dlu kwn sy pn ada alami uri bwh..dia koma selepas bersalin selama sminggu..hilang ingtn seketika selepas sedar dr koma..la ni alhamdulillah dia dh ok n ada bby baru dh..doa sy pd puan..mg Allah pmudahkan segala urusan puan..Allahuma aamiin...jgn stress2 tw..byk.kn bedrest..jgn angkt berat2.. even ank sndri pn jgn dkung bhaya...t8 care 😉✌️

Sy 29w2d hari ni dan ada pp type 4. Mmg uri tutup habis laluan. Masa berklinik 28w hritu dr dh buat surat referral utk jmpa pakar masa 30w nanti. Tp 2 hari slepas berklinik (rabu lalu) sy ada kluar spotting sikit. Xbyk pun. Tp ada brtmbh skit jd sy pegi emergency dn doctor sruh sy warded dri hritu sampai la masa bersalin 🥲 walaupun dri hri warded smpai hrini (dah masuk seminggu warded) sy dh xda kluar spotting ke darah ke tp tetap juga trpaksa duduk hosp. Nnti mggu dpn ada appointment dgn pakar. Doakan uri sy naik sikit ya. Mana la tau dr ubah fkiran benarkn sy pulang ke rumah sebentar dn masuk hosp balik 34w nanti. Sbb biasa yg ada pp ni 34w bru start warded. Tp sy dri 28w lg warded. Sy takut emosi dn mental sy x kuat 😢

Mommie cuba amalkan baca doa ni setiap hari sambil usap² perut, lepas tu pujuk² juga lah baby supaya tolong mommie. Inshallah uri di bawah pusing naik ke atas. saya amalkan doa ni sebab saya pun ada masalah uri d bawah stage 2. Tp smlm saya jumpa doktor pakar d gopd kerajaan, alhamdulillah doktor ckp uri dah pusing naik atas tak paya admit wad hari tu. 😊

Maaf mommy saya xda pengalaman. Sy doakan mommy dipermudahkan urusan. Moga2 ada mommies dalam TAP tampil bantu mommy. #TAPSupermoms #TAPactiveusers

kalau gdm on diet kne beranak sblm bp mngu wak?

sujud lama sikit puan...

3y ago

yee betoi...sy bru jee cekup tdi...sbb waktu 31 weeks uri sy nk kebwah ...n refer pakar...so Alhamdulillah...uri dah naik kr atass...sy amalkan senamen sujud n byk berckp dgn bby...selebihnyee tawakal...

type berape tu?