Uri kebawah

Salam..siapa ade pengalaman yg scan doc ckap uri mcm kebawah sikit je..tapi doc cakap nanti uti tu akan naik semula sebab dia sipi je..tak turun sangat#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

6 Balas

Sama sis, saya 20weeks doktor pakar detect uri dekat bawah. Then last check haritu dekat sonobee (sambil buat details scan baby) uri masih dekat bawah. Risau 🥲

sy🙋🏻‍♀️uri kebwh jgk.. inshaa Allah blh naik doc pakar ckp kt sy..sy next appoinment bulan dpn plk dgn doc pkr o&g

7mo ago

inshaa Allah sis.. uri akan naik nanti

Tak pasti, sy dr awal hamil sampai dh 6 bulan mmg sentiasa kt atas je. Xtau plak x boleh ada kt bawah ke apa

Saya pun kat bawah, mungkin sebab selalu naik motor, berlari2. Dr cakap akan naik nanti insya-Allah.

7mo ago

Angkat benda2 berat saya jarang buat, cuma kalau naik motor tu lalu bonggol ke apa ke risau jugak, lepastu Dr ckp banykkan position bersujud atau pinggul di atas kepala kita kat bawah, nanti dia akan ke atas balik insya-Allah

Cam saya masa 19week tutup jalan pastu 23weeks scan sekali lagi alhamdulillah dah naik sikit

7mo ago

oh yekee..sy kalau ltk bntal kt punggung jd xselesa plk..aduhai😂

nanti 28w naik la tu

7mo ago

ye sy scan 25w uri kt bwh tp tak ttup laluan. 29w scan dh naik sikit. boleh naik smpai 36w melainkan klu dia mmg ttup laluan. penyebab dia kena tanya dktr sbb bergantung pd fizikal masing2.