Paksa bersalin sebab GDM

Siapa Ada pengalaman induce 38w sbb GDM..sy anak no 3 ni Dr bg tarikh 2 Ogos ni utk paksa beranak..risau plak takut kne operate..anak no 1 & 2 dua2 induce sbb overdue

4 Balas

Bergantung pada bukaan. Saya haritu kena induced tapi bukaan lambat buka, lebih 24 jam xberubah, next day ingat nak induce lagi tapi doc suruh masuk labor room untuk pecahkan ketuban & activekan labor.. Sebab anak pertama, dlm labor room dekat 7jam jugak la.. Nasib xkena ceazer sebab jantung bby tak cantik dh, tapi last minute bukaan dh full.

4y ago

ooo.. harap2 Buka la jln nanti..anak no 3 pon berdebar2 lg😅..

Sis gdm on ubat ka gdm on diet..sy gdm on diet kna serah diri sehari sebelum due...hrp dpt bersalin awl la sebelum 38 or 39mggu...anak first xad pngalaman lg...

4y ago

aduhai.. berdebar2..kne jln itik lebih sikit mggu la ni😅

sama je induce 38w n overdue..ape2 pun tgk pd bukaan selain tgk keadaan ibu n bby..in shaa Allah..semoga dipermudahkan semuanya 🤲

sy pn gdm on ubt.. doc bg tarikh 4/8 msk wad, 5/8 induce.. hrp baby nk la kuar sebelum kne serah dri.. hahaha

4y ago

Tula..harap keluar la..kalo induce Pon harap cepat Buka Jalan..semoga dipermudahkan proses bersalin ni..amiinn