Details scan

Siapa ada pengalaman buat details scan? Share lh sikit.. Ada org gtw sy bila details scan nie hati kne kental sebab dr akan scan part2 internal dlm body baby..

4 Balas

Saya buat detailing scan masa 18 weeks, memang detail doctor akan scan dan explain. Dari kepala, otak, jantung (cukup 4 chamber tak, aliran darah keluar masuk), mata, hidung, mulut semua organ akan discan. Dan nanti akan diberitahu size setiap anggota badan baby tu sesuai dengan minggu kandungan kita tak. Kalau tak silap anggaran 30 minit saja masa diperlukan.

sy buat msa prgnnt dulu..alhamdulillah..puas hati..sbb nama lagi details scan kan..so mmg scan hbs smua..& doc pn akan explain details..jadi kalau ada apa2 yg xkena pada kandungan atau pd baby..dapat tau awl..so.boleh la.prepare apa yg ptut..mcm sy hr tu ..dpt tau sy placenta previa type 4..xigt masa bt details scan tu brapa minggu dh kandungan....

Sy buat detail scan masa 21w. Nama pun detail scan, mmg utk tau perkembangan baby mcm mana. Utk check kot ada yg tk normal ke, ada apa-apa yg perlu dirisaukan ke. Bab hati kena kental tu tktau la, sy masa scan sama teruja mcm scan biasa. Kental mungkin dr segi kalau tau ada cacat cela dlm perkembangan anak tu kena ready lah kot

Yaa mmg hati kena kental,utk kebaikkan baby better buat la,persediaan mental ibu ayah jgk klu in case anak xsmpurna,so parents dah bole buat preparation apa nk buat after baby dh lahir..