1st vs 2nd pregnancy delivery

Siapa ada pengalaman bersalin czer kandungan pertama, bersalin normal kandungan kedua? Boleh kongsi pengalaman?

4 Balas

Saya 1st elective csec pd 39 mgu 5 hr sbb doc suspect bb besar dn susah nak normal tp tengok2 bb lahir tinggi dn kurus tp tulang berat dn 3.7 kg.. 2nd utk saya normal pd 34 mgu dlm 8.5 bln bb lahir mid premie tapi sihat tak de prob apa.. Cuma bb saya yg tak sabar dah nak keluar tu.. Nasib baik OK je.

anak sy pertama lahir 36w5d. Air ketuban dah pecah awal. Bersalin normal, berat bayi 2.85kg. Anak ke-2 pula czer pada 40w1d sbb jalan tak nak buka.. Bayi lahir dgn berat 3.71kg.

Sye pregy anak no.1 czer 3 tahun selepas tu..pregy no.2 normal...

Saya dua dua ceaser