Bersalin Awal

Siapa Pernah Bersalin Awal .. saya pregnant anak no 2.. yang pertama czer..anak pertama sekarang baru 1tahun 2bulan.. sy dah 32minggu.. siapa ada pengalaman bersalin awal sebab luka czer yang lepas sakit..tolong share pengalaman ye..

2 Balas

sy bersalin awal tpi smua normal bukan czer 😅 no 1, 32 minggu 1.8kg... no 2, 28 minggu 1.2kg... bersalin awal sbb dh rasa contraction ... nk share pengalaman mcm mne ye? klau ank pramatang nnti lepas bersalin bby kne tinggal di nursery NICU... smpai berat bby cecah 2kg, klau ibu xde pape masalah dh boleh balik... dan hnya ulang alik jumpa bby waktu melawat dan hntar susu

sy pnh brsalin pd usia kandungan 34 minggu.. tp sy baru ada ank sorang..😅✌🏻..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

1y ago

mcm sy dlu czer.. bby breech dan alami. pp type 3.. mcm bby breech tu doc buat ecv dlu.. lepas tu br proceed tuk operation dlm waktu dan hari yg sm.. sempat dpt dexa 1 kali je..