Pengalaman bersalin 1st vs 2nd

Hai nk tnya mommies semua, beza tk pengalaman bersalin masa ank 1st & 2nd dari segi tempoh weeks bersalin, cara bersalin & etc.. Dlu saya bersalin 37w++, risau yg 2nd ni akan awal or bole cukup ikut due?

1 Balas

setiap anak tak sama pengalaman bersalin. anak sy 1st,39w+ sakit perut terus ke hosp. bukaan dah 9cm,pecah ketuban dan terus bersalin. anak 2nd 38w,sakit perut sampai hosp bukaan 2cm,4jam kemudian bersalin. anak 3rd 38w 1d,sakit perut awal pagi terus bertolak ke hosp,bukaan 3cm. 1jam setengah kemudian sy bersalin.