pengalaman bersalin kembar

Siapa kat sini pernah bersalin anak kembar? Berapa minggu usia kandungan? Normal ke czer? Skrg sy 33weeks. Nervous rasa. Jom share pengalaman.

10 Balas

Saya bersalin kembar tahun 2018 bln nov, sorg lelaki sorg prmpuan masa 37w 5d secara normal kat hkl. Beza masa kembar no 1 & 2 lebih kurang 8 minit je. Kmbar no 1 lahir berat 2.4 (boy) yg no 2 beratnya 2.15(girl). Alhamdulillah dua2 xmasuk nicu.

5y ago

Sy da slmt brsalin da. Emergency czer. 35w 5d. Dua2 baby girl. Dua2 2.5kg. 😊

Hye akk.. sy pun pregnant twin.. skrng 20 weeks..sy tgok baby akk dua delivered 2.5kg..boleh akk share ape pemakanan akk..

Alhamdulillah sy baru lepas bersalin anak kembar sepasang dan normal. skrg tgh berpantang. saya tepat 37w dah bersalin..

4y ago

Sy 31 minggu twin,due 17.9.2020...hari2 berdoa nk bersalin normal dan dipermudahkan segala urusan nnti..

Sya prnah bersalin czer baby twins, 38w 3d, kedudukan baby 1st songsang

Sya bersalin normal ank kembar sya..lahir time 33 week 2 day..

2y ago

sis...kembar sis cukup berat tak..x dimasukkan ke nicu ka

Tgk pd org sis. Ada normal ada czer. Tgk pd bby jgk

5y ago

Betul tu.. sis ade pengalaman? Mcm kwn ke sedara ke. Share la citer. Hehehe

36weeks ,normal ..berat baby 1.9kg dan 1.7kg

4y ago

Baby kena tahan x? Saya dh 34minggu..risau jgk

saya pun twin.. now 34e. counting days je

5y ago

Da amek dexa? Brp berat baby skrg? 😊

Tak pernah tp teringin😊

Bersalin czer 35minggu 2hari