Jatuh katil

Siapa ada pengalaman anak jatuh katil ? Anak saya 10bulan , pagi td waktu sahur anak saya masih tidur saya tak pasti waktu bila dia bangun taw2 dengar ada jatuh lepas tu saya tgk anak saya jatuh , mulut darah dan hidung berdarah . Tp sekejap saja . Saya tak pasti anak jatuh macamana sebab waktu saya p angkat dia tgh meniarap . Perlu ka saya bawa anak ke hospital untk checkup ?

10 Balas

Anak sis aktif tak lepas jatuh tu? sy ada pengalaman anak saya jatuh dari tilam, tilam letak bawah, rendah jer macam tergolek macan tu, jatuh nangis kuat, tapi tak de apa pun yg berdarah, lepas jatuh tu jadi tak aktif, terus bawak hospital, kalau ikutkan kejadian jatuh tu macam tak ada apa lah, dokter pun tak bagi nak buat ct scan sebab ada resiko. tapi firasat saya anak sy mungkin ada pendarahan kat kepala sebab jatuh tu. sy pun request buat ct scan juga walapun ada resiko. hasil dari ct scan tu rupanya betul ada pendarahan kat kepala. dokter pun terkejut sebab jatuh rendah jer,,, kalau anak sis tak aktif dan sis rasa tak sedap hati, baik terus bawak ke hospital.

4w ago

Allahhh...now mcm mNa

Klu dah berdarah tu bw jmp doktor risau jd apa2 sbb bhgian dlm kt xtau.. dlu ank sy 5 bln jth katil jg.. bgun dr tdo sy tgk ank sy elok tdo ats lantai.. tkjut sy mse tu.. da la jauh dr suami n kluarga.. sorg2 je.. Nasib baik xde ape2.. pdhal bwh katil dah letak tilam.. xtaula nk ckp apa, Allah selamatkan ank sy.. sejak dr tu sy tdo tilam ats lantai je risau kjdian berulang.

4w ago

jd anak sis jtuh katil tu dia jatuh kt tilam ke?

ank sy prnh jatuh 6m..nsib baik ada kelambu..kena timpa rak pn prnh nngis...esknya demam 2 hri tpi bby aktif xmeragam..so sy biarkn je smpai skrng bby ok aktif mcm biasa .insyallah xda apa..tpi klw smpai bdarah baik bwa hosp cek

Boleh elakkan tidur katil sementara ni sbb ank awk dlm fasa nk membuas, mcm sy, sy ltk tilam kt bwh kalau jatuh pon rendah 😅 so tkde la risau sgt kalau jatuh.

jatuh tersembam tu kot.. bwk la gi cek. anak sy selalu jatuh jgk tp tak pernah berdarah..pantau anak meragam tak ada muntah2 tak demam tak aktif mcm biasa tak

4w ago

dia takdak muntah takda meragam . aktif mcm biasa jaa . makan pun menambah , susu pun mcm biasa .

klu da bdarah tu, bwk lah ke hospital/klinik utk check.. sis x risau ke?

kalau berdarah mcm tuh terus bawa la sis, risau la, tambah kecik lagi .

boleh pasang Pagar katil sis . utk kslmatn baby ..

pergi klinik sbb dah berdarah kan

better pergi check kt hosp