Baby tak rasa sakit

Bahaya tak bby mcm tk rsa sakit. Td bby 7 bln jatuh katil tk nangis . Time sy tgok tu dia jatuh bdn kepala tak jatuh. Jatuh gaya meniarap .Sblum ni prnah jgk tehantuk pintu tak ngis jgk. Ada tak ank mommy mcm ni .? Risau #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

9 Balas

selain nangis, cuba sis monitor reaction dia yang lain. maybe dia terkejut teruk sebab tu tak nangis? bahaya kalau baby tak rasa sakit tu. next time check up baby sis bawakan isu ni ke doktor ya. doktor boleh buat pemeriksaan fizikal tengok saraf dia elok atau tak.

Klau blh tido bwh la Klau ank dh pandai meniarap or merangkak ank sy sblmnipun kerap jatuh katil tp dy nangis la jatuh tilam pun nangis sbb blh kta tilam kitaorg tinggi jgk..btw pantau ank kut2 ad lebam,benjol,x de selera,muntah2 terus p hsptl

Jangan letak atas katil dah ya.. Tidur bawah.. sayang lah anak..kalau jatuh lagi boleh akibatkan patah n sbgainya.. Smoga djauhkan dri mudharat.. Banyak² brjaga² n truskan doa zikir n slwt..supaya Allah bantu jaga anak² kita..

Mungkin baby xthu lg nk respon mcmne..atau mcm org tua2 kata,ada malaikat sambut..sbb adik sy waktu kecik pernah jatuh longkang,dlm sesangat longkang tu,tp xde darah dan xde patah apa pon..syukur alhamdulillah..

Bahaya baby jatuh tu sis. Cuba monitor kalau ada muntah ke tak. Sebab takut ada kecederaan dalaman. Baby mungkin sakit tapi tak tau nak react. Monitor baby you ya sis. Standby je

Atau sebenarnya anak awak memang tak rasa sakit. Kiranya bearable untuk dia. Nak lagi kepastian, ajukan soalan ni pada doktor semasa hari checkup anak ya.

bahaya sis... sy sarankan klo tido katil baik beli bed fence ya kesian baby, lagi bagus klo tido bawah sis💗

semoga anak sis dijauhkan dr segala bahaya amin

Dia sakit cuma confuse kot

8mo ago

stuju.. mgkin dye terkejut..