Cadangan vitamin tambah darah.

Siapa ada masalah, makan zincopper muntah2 lepas makan? Ada suggestion tak vitamin untuk tambah darah brand atau jenis lain? Sy mkn iron tablets brand shaklee, batuk2 pula effect nya 😌

6 Balas

sayaaa 🙋 terus mntk tukar ubat mkn obimin. terus hilang lembik² bdn. muntah pon sekali sekala jee tu pon kalau makanan tu x kena dgn tekak. 😁 boleh mintak tukar dkt nurse. ckp x boleh mkn. jadi muntah.

Saya pun tak tahan makan zincofer. Saya beli maltofer fol (maltofer yang ada folic acid sekali) kat luar. 2 biji sehari, saya cuba ambil 2 jam lepas makan atau sebelum tidur. HB naik dari 10.4 ke 11.4.

sy ada makan maltofer tapi 3 biji, walupon maltofer tu hisap doc suggest utk sy telan terus dan mkan pagi ptg dan malam..dan sy ada tambah 1 lagi vita lea dari shaklee, Alhamdulillah naik hb sy

saya pun muntah terus. obimin dah makan okay je. tapi doc suruh makan iberet pulak.

kalau tak sesuai sis bgitahu nurse kt kk nt dorang tukar vit lain.

Saya makan iberet, hb naik jadi 13.

2y ago

doakan hb sy naik ye.. baru nie cek turun abes. 10.58 tak silap.