Ubat tambah darah

Mommiesss, saya dpt ubat tambah darah dari KK, Zincofer. Tp tk ngam dgn saya, makan mesti muntah balik. Ada suggestion ubat brand lain yg patut saya beli dkt farmasi? At the same saya ada jgk makan kerang, paru etc..

9 Balas

Mintak tukar dekat KK sis, nanti dia akan bagi ubat yang sesuai dengan dos awak perlukan. Kalau pun perlu beli kt farmasi, doctor akan suggest yang mana sesuai dengan keadaan awak. Zincofer ni memang tak semua orang boleh telan 😂 saya dulu muntah teruk, mintak tukar dekat KK tapi ubat baru tu hb tak naik banyak 2nd trimester saya cuba cuba makan sebab alahan dah kurang, tak ada muntah dah. Zincofer tu kuat dan lengkap vitamin ibu mengandung dalam tu. Simpan je mana tahu 2nd or 3rd trimester nak try consume semula

mintak tukar sampai jumpa yg serasi... zincofer bkn sekadar tmbh darah semata-mata. ada lg vitamin lain. pemakanan tu klau ikut fakta takda la membantu pun..ikutkan kerang tu haiwan yg dicipta utk cuci kotoran laut . organ dlaman haiwan pun tak elok diamalkan klau kita faham fungsi organ dalaman.

Mmg kebanyakkan mommy2 x sesuai dgn zincofer.. sy dulu awal2 kalau telan dgn air masak, mmg mual je.. then sy cuba telan dgn air sunquick kosong, ok .. cuma kdg2 mual ade jgk laa.. checkup 3 hri lps sy bgtau nurse, nurse tukarkan dgn obimin.. skrg dah ok dah..

sy haritu pun same mkn zincofer tak sampai 10minit muntah.. bg tahu kt nurse pasal muntah2 tu terus nurse suruh tukar iberet. so far ok la iberet ni walaupun ubatnye bau kuat 😅😂

sama la.. sy pon xblh mkn zincofer n iberet.. sb muntah lgi truk.. so sy mnx jgk kt doktor ubt maltofer.. bru oke.. sb rsa coklat.. blh kunyah2..

sama mcm sye ,sye x bleh mkn zincofer bgtau doc,die tukar new obimin,sama juga x bleh,skrg alhamdulillah da tukar yg last iberet folic,,serasi ok

Cakap dekat nurse tak blh makan zincofer..nnti nurse tukar.. sy pun sama tk blh telan zincofer.. sy mintak tukar obimin lega sikit..

pegi kk mintak tukar ubat lain. x perlu beli

biolife multivitamin & mineral