Adakah selamat untuk mencukur bulu kemaluan semasa mengandung?

Voice your Opinion
Ya
Tidak

1642 respon

11 Balas

wajib cukur sentiasa pendek. sbb kite xtau bila masanya condition kite/baby x ok dan perlu direfer hosp. haritu saya kne refer hosp sbb jntung baby laju. tgh tggu turn scan, saya dengar nurse tegur sorg ibu ni dgn nada kuat "panjangnya bulu ko, kenapa xpotong" 🥲

gunting pendek saya yakin .. kalau cukur ni tak berani ,kang salah seret... naiya 😂 tp saya mmg biasa gunting pendek je,sbb kalau cukur tak selesa,nnt tumbuh biji pedih n gatal. sgt tak selesa

cukur la kalau dah macam hutan belantara kang susah satgi , malu juga dapat, mana nak tahu tiba2 nak bersalin kan dak...huhu

cukur bg bersih tp tu la susah sikit sbb da susah sb perut pon mkin besar xnmpk sbnarnya🥴

cukur guna pencukur wanita yg warna pink tu. InshaAllah xde luka 😂

😅 ya ya dan ya

Selamat

yes

Ya

ya