Incompetent Cervix

Sharing experience saya dengan incompetent cervix, lebih senang doc ckp shorten cervix yg menjadi penyebab 3 drp 4 anak2 saya dilahirkan premature. 32w, 36w, 38w dan 36w. Tapi semua baby saya cukup berat in fact kalau full term maybe cecah 3kg! Badan saya kecik je dengan berat sebelum pregnancy around 42-44kg sahaja. Anemia, in every pregnancy. Makan lah ubat apa pun memang takkan naik HB tu😁 utk saya lah. Sekarang saya 16w pregnant anak ke5. Harap kali ni dapatlah cecah at least 38w. Other than that saya takde masalah kesihatan lain semasa pregnant. Yang penting mommy semua have to enjoy your pregnancy.. Jgn stress ye💜

1 Balas

thanks sis...tahniah juga...sy first baby pun da dpt cervical polyp...n bicornuate uterus alhamdullillah baby sihat n cergas 😘