is that normal?

Hi im 6weeks5days pregnant . is that normal tak rasa mual , hilang selera makan, sore breast or other symptoms of pregnancy? in fact tak rasa macam pregnant?

17 Balas

Sama kes sy.. Sy 6w2d pregnant.. Masa mula2 dpt tau pregnant 4w, ada jugak rase mual2 sikit, xde selera makan, rasa mcm nak demam.. Tp bila masuk 6w, semua tanda tu mcm dah hilang, cuma perut je buncit & cepat lapar.. Risau jugak kalau x normal.. Nak tunggu appnmnt doc utk scan lg 2minggu, rasa mcm lambat je lg, x sabar.. haha..

Normal sis. Saya pun start alahan week 6 sampai skrg week 13. Tapi dah makin kurang week 13. Dulu waktu alahan mmg tengok semua makanan xlalu. Sampai berat pun turun 2 kilo 😂

Sy dah msuk trimester kedua bru alah pd bau ayam tgh dgoreng.. Msa awal2 preggy xlalu mkn ja tp msih bleh memasak mcm biasa.

normal je tu, saya sepanjang preggy langsung tak pernah rasa alahan ke muntah ke mengidam lagi la tak pernah 🤭

Normal sy dri mula hmil smpai la skrg dh 28 weeks xda, alah mual munth.... Owg ckp xda, alahan ny baby boy..

normal..xsemua alahan mommy2 sama..ada yg kalau xmuntah,kulit pulak naik jerawat byk..

Normal sis. Nanti dah week 8-12 tu baru start peak dia.

Normal...sy start alahan 10w.. Muntah n pening2 spjg ms selama 2bulan

sy pun masih tak ada alahan. ramai yang cakap normal.

Normal. Sy sepanjang pregnant tak pernah ada alahan