Betul atau Salah: Bayi baru lahir perlu tukar pampers setiap 2 jam

Voice your Opinion
Betul
Salah

936 respon

10 Balas

x juga , sy tunggu dia berak atau pampersnya da lain rupa . utk elak rashes , sy bilas guna air biasa xkira dia kencing or berak kecuali sy d tmpt awam . :)

nampak dah berak, kencing dah penuh tu tukar la. kite kena jadi ibu2 yg pembersih. 2jam tu budaknye dah penuh kencing berak sekali.

Nanti nurse kk tanya berapa kali berak kencing. Lagi2 baby yang jaundice. So tukar jelaa kerap boleh avoid rashes jugak

btul..and depends kekdg xsmpai 2 jam dh kena tukar kalau baby lepas nyusu berak

Betul. Sebab risau baby kena nappy rashes. Tak kisah kalau dia kencing sikit or banyak

Setahu saya 4 jam. Jika dia berak, tukar, tak perlu tunggu 4 jam.

Betul sebab bayi banyak kencing masa umur² begitu

ye..sbb kerap berak..kalau tak cepat rashes

not always

ye