tlg komen

Sesiapa sini sdg tggu zuriat sperti sy...?xpernh rasa 1 kli pun hamil????

26 Balas

Saya lalui sama mcm awk, ttc 5 tahun 1 bulan. Pd awal sy frust, sedih, kecewa, jaelous, malu. Lama kelamaan sy faham erti sabar, percaya pd Allah swt, redha dan positif. Jgn lupa solat sunat taubat, sampai awk jumpa solat sunat taubat awk tu dgn menangis senangis2 yg awk xsedar kenapa. Waktu tu berbual lah pd Allah swt. Dia Maha Mendengar, Maha Pengampun, Maha Berkuasa. Awk cuba ikut tips sy beri In Sha Allah dgn izin Allah swt, awk akn rasa redha dan berserah pdNya. Tp usaha kena juga ya 👍🏻

5y ago

InshaAllah kak...sy cb buat. 😢

Tiba masa sesuai nanti. In shaa Allah pasti merasa adanya nyawa dalam rahim tu. Yang penting usaha, sabar & tawakal I is ada sediakan grup wasap untuk kita sembang lagi rancak untuk kita bertanya or keep sharing ilmu bermanfaat sepanjang prgnt, ttc & sejak jadi mommy ni. Sangat dialukan mommy to be, ttcian & mommy already tuk join 🤗 Just click this link ☺️ https://chat.whatsapp.com/GC0ByPaLLG830Yfr6zx1xw

5y ago

Ada no telefon saya add

InshaAllah sis..semoga dipermudahkan..Da berapa lama sis ttc..Saya ttc hampir 3 tahun, baru ada rezeki.. Sekarang da 35w..genap 2tahun kawin, saya jumpa doktor.. Kami suami isteri buat semua test yg doktor sarankan..alhamdulillah semua normal..lastly pakar o&g bagi clomid, tapi x sempat makan, tuhan da bagi rezeki mengandung secara normal tanpa bantuan ubat.. Apa2 pun, usaha n doa sis..

5y ago

Iya sis.. Semoga lps ni rezeki sis lg.. Amin... Semoga d permudahkan.. Amin..

Sy dlu pon ckp cm tu..ada kwan ckp nti ada la.sy pon sound ko ok la wlopon pnah gugur atleast ko tau ko x mandul.aku ni 5thun x pnah skali pon ngndung mgkin aku mandul..tup2 bila diet nk cantik nk slim pikir nk enjoy dgn suami lekat pulak..18w..sy doakn lepasni giliran sis..sabar itu indah dipenghujungya..🤗🤗🤗

5y ago

Amin.semoga dipermudahkn..yakin kite boleh ngndung...

Bersabar Puan, Insya Allah ada rezeki. Saya menanti hampir 10tahun baru dapat sorg. Macam macam usaha, produk cuba. Lastly melekat secara natural yang tak disangka sangka. Yang penting jaga BMI, kesihatan dan kalau boleh elak atau minimumkan stress. Selain tu bykkan sedekah, dan terus berdoa. Jangan stress stress, jalankan hidup macam biasa je.

Sy ttc 3tahun... Skrg tgh pgnent anak 1st... InshaAllah sis rezeki tu akan dtg bile tibe masa sesuai... Sy doakan sis dikurniakan baby segera n jgn lupa usaha ye.. Jgn mkn ubat pelik2.. Just ubah cara hidup kite je.. Mcm diet, bersenam, bykkan sedekah, minta org sekeliling selalu doakan kite... Emosi kena stabil.. Good luck dear..

5y ago

Aamiinn...terima kasih😢😢

Saya menunggu 4 tahun, lepas 4 tahun menunggu, jumpa pakar & scan, rahim sihat tapi dilitupi dengan lemak, jadi Saya dinasihatkan untuk diet & jaga pemakanan, lepas 4 bulan diet & jaga kesihatan terus lekat..kalau tahu awal2 Saya jaga kesihatan 😜

In sha allah pada masa yang tepat allah mesti bg sis rasa. Jangan putus asa. Sentiasa doa mintak pada Allah. In sha allah, allah makbulkan & dgr. Jangan give up ye sis. Ada rezeki nanti utk sis. Saya doakan sis dapat zuriat ❤️

Sya cukup genap 5tahun nikh bru ad rezeki...skrg tggu 2buln lg nk bersalin...sis bnykn brdoa.jga mkn.jgn stress..abaikn ap org nk ckp y penting usaha dulu..doa adalah sgt penting sbb semua tu rezeki Allah y bagi..

Smoga dipermudah urusan utk hamil sis.. Sy pun terfkir cmni bila menunggu tp stiap kali sujud terakhir sy sentiasa doa.. Sblm tdo, waktu hujan, waktu bersedekah niat dalam hati juga.. Smoga sis hamil... InsyaAllah

5y ago

Yg pnting kena happy n jgn stress sis.. Bcuti bsama suami, bole honeymoon lg.. Allah bg cpt atau lambat ada hikmahnya...