Vbac selepas czer

Sesiapa kat sini ada pengalaman bersalin normal selepas czer? Due da nak dekat. Nak sgt bersalin normal. Dilema emergency czer ank no 2.

6 Balas

sy anak no 2 dapat bersalin normal.. anak 1st czer. kalau jarak anak no 1 dan 2 dekat, doktor tak suggest bersalin normal. sbb takut luka tak sembuh sepenuhnya. sy no 2 dapat normal sbb jarak no 1 dan 2 jauh. tapi sebelum tu kena jumpa pakar dulu. doktor pakar akan cek kesihatan dan keadaan kita dulu. Doktor akan terangkan risiko kalau czer dan normal. waktu sy, doktor bagi pilihan sama ada nk try bersalin normal @ czer terus. kalau pilih czer, anak no 3 akan czer. so, sy pilih try bersalin normal. Alhamdulillah. dapat bersalin normal. skrg tengah pregnant anak no 3. nanti minggu 33 kena jumpa pakar lagi sbb ada sejarah czer.. harap dapat la bersalin normal lg..

1y ago

sy tgh hamil 35w. next week review lagi doc sama ada dia bg tk normal. so far pilih vbac. hrp semua bjln lncr merasa normal ank kedua ni

saya juga dilema anak no 2 czer, alhamdulillah dh jmpe pakar kata sy blh bersalin normal untuk ank no 3 ni masalah skrg due nk dkt dh blm ada tanda2 baby mahu keluar..risau pun ada..wlaupun dokter dh bg peluang utk brsalin normal..

2y ago

moga yg baik2 saje untuk sis and baby. doakan sy juga. anak yg sebelum ni brp umur dia?

sama laaa anak 1 czer , ank ke 2 no nak try normal .. da jumpa doc pakar , dorang ckp boleh normal .. ni 6.10.22 kalau tak bersalin lagi kena serah diri .. minta doakan yee dipermudahkan .. takut kena czer lagi 😢

7mo ago

macam mana sis bersalin normal tak?

Kerapkan bersama ngan suami. Jgn buat aktiviti lasak. Jaga pemakananan. Control emosi supaya sama2 blh capai apa yg diingini tu. Bykkan berdoa dan tawakal serta jaga kebersihan sama. Semoga ada rezeki yg dihajati

1y ago

amin amin. mudah mudahan dapat bersalin normal dgn selamat buat kami n baby.

i pun sama macam you! hopefully dapat normal for no 2 ni! all the best to us :)

2y ago

in shaa Allah. mana tau rezki dpt normal dgn selamat buat kita n baby 😊

No 4 pun harap dpt normal,,sbb ank ketiga sy czer 5th lepas