Hb dan berat low

Hi ,sesiapa ada tips x mcm mne nk naik kn ♡HB Low ♡Berat Turun Saya dh mknn ubat yg doc bgi hri-2 ikut masa doc bgi tu .. Mkn bnyk tp berat turun... and nk ty minum millo blh ke . .ape yg x blh di mkn nk elak kn hb kita low

Hb dan berat low
87 Balas

Saya pun pernah hb low. Doktor tukar ubat suruh makan iberet folid. Then banyakkan makan makanan yg tinggi zat besi mcm kerang, ikan cencaru, dan buah-buahan. Then minum jus jambu batu tiap2 hari.. Insyaallah hb naik. Ni yg saya amalkan. Kalo nk minum minuman bersusu/yogurt, make sure jarakkan pengambilan dgn ubat jugak waktu masa makan utama (selepas 1-2jam).