Hb dan berat low

Hi ,sesiapa ada tips x mcm mne nk naik kn ♡HB Low ♡Berat Turun Saya dh mknn ubat yg doc bgi hri-2 ikut masa doc bgi tu .. Mkn bnyk tp berat turun... and nk ty minum millo blh ke . .ape yg x blh di mkn nk elak kn hb kita low

Hb dan berat low
87 Balas

Makan kerap² buah Jambu Batu, jgn hbiskan semua dlm 1 Masa. Zinconfer makan sebelah mlm, minum dengan air limau kasturi ( air mineral ) jgn air pns atau sejuk. Minum susu HL setiap pagi . Jarakkan 2jam selepas atau sebelum mkn makanan yg Ada zat besi.

sblum no sy pon macam sis.. lpas try iberet baru hb naik..sblum tu kemain berpntang milo ng tea..hehe..tp lepas try iberet ni sy mnum je milo ng tea cume kadang2 jela😅.. kalau berat badan tu yg tu sy xley control sllu je over 😂

sya mnum susu kmbing n dging kmbing .. Alhamdulillah Hb cantik ..untk beras sila mnum susu HL dan susu anmum ..mkan nasi pun kena kerap jgak ..nk lebih lanjut prgi farmasi ubt2 untk naikkan Hb dn berat bdan ibu mengandung

Sy haritu hb rendah jgk, lpastu sy makan kacang mix yg ad (kuaci, raspberry, kismis, buah tin, apricot, badam) dgn susu kurma farm fresh dgn buah kurma. Dari 10 bacaan hb sy, alhamdulillah naik terus ke 12.8 .

3y ago

Makan jgk ubat tablet vit b dgn asid folic sejam sebelum makan pagi. Makan dgn air limau kasturi perah tanpa gula .

sy dulu HB low jugak.. skrg dah naik 12.5. tips dia follow dose ubat doctor bagi, elak minuman yg ada caffeine mcm Coke, kopi, teh. Banyakkan mkan daging, kerang, buah jambu, plum, buah-buahan lain.

Sy pun mcm ni.. Hb susa naik.. Sy makn ubat tmbh drh sangobion 2 biji.. Minum dgn jus oren atau jus jambu batu... Sblm cek up tu.. Minum sunquick.. InsyaAllah hb naik cntik.. Jgn minum nescafe dlu..

minum susu anmum sy haritu berat turun doktor saran susu anmum alhamdulillah berat naik hb cantik gula cantik berat pon cantik ok jee makin lapar je rasa mnum susu tuh

utk hb. try mkn buah jambu batu setiap hari. selain jambu, boleh delima dengan naga. saya hari pon berat ngan hb turun. saya mkn nasi 3 kali sehari. menu nasi putih, ikan/ayam n sayur hijau.

cuba susu kambing najeha, sy pun minum susu tu alhmdulilah hb naik, dan berat pula sy kerap mkn tp kuantiti hnya sdikit, sebab sy ada gdm, dan sy minum susu anmum pagi dan petang 😊

waktu preg dulu nurse tu pesan mkn iberet pagi sebelom mkn mmg agak susah sbb rase nk muntah xpi cube tahan dr muntah xpi kesan dia memang baik ditambah minum susu fresh n hati n kerang..