Bleeding ketika 8 weeks

Sesiapa ada pengalaman tak bleeding ketika early pregnancy? Dah jumpa doc dan di masuk mulut itik.. tak ada jalan atau darah beku.. tapi still risau Kalau to tanda2 keguguran sebab masih ada brown stain lagi Edit : Alhamdulilah dah stop bleeding since consume makan ubat kuat Kan rahim.. tq semua for your concerns 😊

9 Balas

pengalaman saya gugur tahun lepas, macam ni lah. sebulan lebih saya bleeding, pastu saya asyik fikir negatif, pastu terus je buat kerja, penat. tak bedrest. tak lama lepas tu gugur. point nya kat sini, sis kena bedrest dan sentiasa fikir positif. pemikiran positif dan rehat yang cukup sangat sangat penting kalau dah bleeding ni.

kalau threaten miscarriage kena extra careful sis. kalau blh bed rest. jgn buat apa2 keja berat langsung. mkn kena on time. ni pengalaman sy masa 1st pregnant dulu.. mula2 mcm tu lah threaten miscarriage.. selang seminggu complete miscarriage..

1y ago

sakit sgt..

Sy spotting brown gelap , dh dekat 2 minggu skrg dh 6week belom chek lagi kat klinik takut kena masuk mulut itik makin bleeding nnti so sy decide after 7week pergi swasta untuk scan sahaja mcm mna kandungan , buat masa ni just pantauuu

12mo ago

Alhamdulillah dh stop jugak heheh

Saya pun kena 7week. Doc masuk ikut laluan bawah. Ada kantung tapi belum ada heartbeat. Keluar darah setempat je (pantylinear). Takda ketulan. Kena pantau 2 minggu lagi. Awak kena hati2. Jangan ngenyah2 (terlampau penat) .

darah fresh ke brown sis? byk tak? mungkin darah penempelan tu

1y ago

Sama mcm saya 6w,smlm dh masuk mulut itik doc kata tiada luka atau jalan buka.. baby belum ada nadi tp nmpk ok. harini hari ke3 ada darah mcm period ade cebis2.. risau juga.. doc cucuk ubt kuat rahim dan bg ubat makan..

Awk pegi kerajaan ke swasta? Ada dpt ubat kuat rahim tak?

12mo ago

Kerajaan.. sebab belum buka buku pink swasta tak nak Terima

Normal slps buat vaginal swab ada spotting

1y ago

Yeke? Alhamdulilah takut jugak.. sebab nak refer semula lg 2 minggu.. mcm2 fikir sebab ada brown stain lg

Baby dah ada heartbeat ke?

12mo ago

Ada.. Alhamdulilah sekarang dh stop spotting semua dah

fresh blood ke sis?

1y ago

Sekali je keluar fresh blood.. Sampai penuh pad then pergi hospital to yang check up tapi tak keguguran doc cakap just threaten miscarriage, discharge doc bg ubat je untuk kuat rahim.. tapi risau masih ada brown2 lg