kepala baby engaged

sesiapa ada pengalaman minggu 30 then kepala baby dah engaged.. minggu ke berapa ye semua bersalin kalau 30 weeks kepala baby dah engaged ke bawah

48 Balas

sy since 28weeks kpala baby dh engaged , now 36weeks and still blom bsalin .. hopefully everything goes well and smooth jelah aamiinn .. #first time preggers# 🥰

2y ago

saya scan 29 weeks doc ckp kepala baby dekat bawah mksdnye dah engage ke

saya 30weks 2hari kepla bby dh di bawah...skrg time tgh bawa die ni mcm berat sngt bawah perut😣 jln lama" pon x dpt dh....N paling sakit bila die nonjolkan pala die

2y ago

betul itu saya dah msk 31 week 2 hari..mmg sakit kdg jd saya cuba buat excersize kit for strecthing itupun tak larat dan yg sukar nak buat saya tak amik risiko..cuba jalan 4 round je yg mampu itupun dah penat

sy 30w5dy kpla bby dh ke bwh. ..nk jln pun dh xlarat..rsa nk bersalin cpt²..pelviks dh sakit😭😭

1y ago

sama due ngan saya,30/5 .. sya kadang rasa eh dh nak bersalin ke?sbb nya rasa sakit sngt bahagian bawa pelviks , nk bjln pun kadang da mcm pinguin 🤭

Saya ada masalah pendengaran masa baby twins 30 weeks dan myebabkan telinga saya sakit dan denyut2. Boleh tak saya makan panadol 650mg tu? Tak tahan sgt jadi sy mkn. Ada sesiapa yg sm mcm saya?

6mo ago

saya pon twin tp mse check up 30 w twin y sorg xde heartbeat... sedihnye...

sy da 30 minggu kdg ssh nk brnfs .. kne trik nfs dlm2 bru ok .. smpy g emergency rsaukn bby kt dlm .. dktr cek jntung oksigen paru2 smue ok .. xd mslh ..

Sy masa 6 bulan kepala dh turun bawah . Mmg awal sangat doktor pon ckp awal sbb biasa 7bulan 27-28w ++ bru kepala turun . Harap baby keluar cukup bulan laa . Aminn

2y ago

Same macam kes saya jugak .. 7 bulan kepala da di bawah

saya pn sama dh 30w2d kepala bby dh engaged ke bawah. Tapi tertanya juga dia masih bokeh berpusing ke eah atau dh ttp kepala ke bwh ??? Btw skrg ni sangkut dgn GDM pula 😔 risau betol... Any tips or petua yg boleh hapuskn gdm tak ??? 😩🥲

xtentu jgk sis..cm sy baby dah engaged msuk 29week..tp 40week 2day baru bersalin 😂 xpa, yg penting semua sihat ja

3y ago

41w pun boleh normal . kaedah induce . emergency czer bkn blh sebarang² 😊 baby jntung drop , dah teryak kt dlm , ibu² berisiko tinggi yg membuatkn tk boleh normal

mcm sye kpla da engaged awl .still brslin lmbt. hehe. .ikot pde bby jgk. nk klua awl ..awl la dye. hehe..tp bia la on time 😁

Alhamdulilah sy 29w hr tu. dokter scan. kepala bby dh kebwh. semua dlm keadaan baik. air ketuban ckup. semua di cek.. Alhamdulilah semua dlm keadaan ok skg nie. semoga di permudhkan kan. smpai lah wktu sy brsalin bulan 8 nnti. aamin2..

2y ago

sama la saya bulan 8 jugak due