Positif GBS

Sesiapa ada pengalaman GBS? Boleh share tak mcm mana nak rawat GBS ni?

3 Balas

Sy ada GBS masa mngandung tp tak tau pn smpai sy bersalin. Biasa kalau dpt detect masa mgandung. Dr akn bagi ubat antibiotic mkn smpai bersalin . Elak baby kena infection kuman GBS. Boleh refer Dr

7d ago

Lepas setahun bru dpt reply hehe. A ah on antibiotic masa nk bersalin. Lpas bersalin bru tahu gbs. Sbb ada kuman dekat uri, demam masa nk bersalin sbb sepsis, desbabkan gbs tu